Državno natjecanje NMT

Ovaj tjedan u Vodicama održana je završnica 65. Natjecanja mladih tehničara. Ove godine u natjecanju je sudjelovalo ukupno 5853 učenika na školskoj razini a nakon županijskog natjecanja 256 učenika svojim znanjem i usvojenim vještinama zaslužili su poziv na državno natjecanje.


Ove godine, kao i prošle, našu Udrugu Tehno OZ i školu OŠ Slave Raškaj u kategoriji Automatika predstavljao je Igor Starešinčić učenik 7.b razreda.
Zadatak kojeg su učenici u navedenoj kategoriji morali riješiti bio je izrada modela okretnih vrata kakva često viđamo na ulazu u velike trgovačke centre. Korištenjem senzora, vrata prepoznaju kupce koji se približavaju te ih vrtnjom puštaju u centar.

Igor je u jakoj konkurenciji zauzeo izvrsno 12. mjesto. Kao i prošle godine, praktični rad mu je bio jača strana i za pobjednikom zaostaje svega nekoliko bodova.
Mentor Predrag Matko osim vrijednog uspjeha, zalaganja i ustrajnosti posebno naglašava i Igorovu odgovornost i lijepo ponašanje ne samo za vrijeme natjecanja nego i za vrijeme edukacija u Udruzi Tehno OZ kojima nazoči već treću godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)