Praktična elektronika

Udruga Tehno OZ u suradnji s Radio klubom “Ozalj” organizira radionicu pod nazivom “Praktična elektronika” za sve učenike viših razreda osnovne škole.
radionica

Radionice u punom jeku

Donosimo vijesti nakon 3. radionice “Praktične elektronike”.
20160419_210914
Sad već možemo reći da smo se dobro ekipirali. Na radionice redovito dolazi desetoro polaznika što je premašilo i naša najbolja očekivanja i  u samom početku izazvalo male probleme po pitanju prostora. Nakon održane akcije pospremanja naših prostorija možemo reći da je problem uspješno riješen, sada svaki polaznik ima svoje radno mjesto.

20160419_210903

 
Nakon uvodnih poštimavanja i dogovaranja oko pravila krenuli smo sa “ozbiljnim” radom. Počeli smo sa “teoretskim dijelom praktičnog dijela” – u smislu kako se nekada i kako se danas dolazi do dijelova, shema, nacrta pločica, filmova za iste (konkretan primjer izvor napajanja 0-30V 5A).
tecaj003tecaj007
Nakon što smo skinuli shemu s interneta, krenuli smo na konkretnim primjerima pokazivati elektroničke dijelove koji se nalaze na shemi da bi ih kasnije samostalno znali prepoznati i ugraditi na pločicu koju će polaznici isto tako samostalno izraditi (od A do Ž).
Za potrebu izrade pločica pokazano im je kako se nanosi fotoosjetljivi film na bakrenu pločicu i tu smo stali jer nam je predviđeno vrijeme prebrzo iscurilo.