Školski radio

S obzirom na manjak medijske osviještenosti i pismenosti, osobito djece i mladih, namjeravamo pokrenuti školsku radio stanicu koja će emitirati program u prostorijama OŠ “Slava Raškaj” Ozalj. Školski radio  će promovirati pozitivne i kvalitetne radijske sadržaje primjerene djeci i mladima, u kojoj će sama djeca i mladi osmišljavati vlastite sadržaje iz vlastitih interesnih područja, koji će  omogućiti učenicima da  promiču vlastite ideje te direktno sudjeluju u životu i razvoju Škole.

Projekt uključuje nabavu potrebne opreme koju će Udruga ustupiti na korištenje OŠ “Slava Raškaj” za vrijeme trajanja projekta. Isto tako Udruga će provesti edukaciju učenika i nastavnika za  korištenje audio opreme i pripreme zvučnih zapisa za radijsko emitiranje.

Pokretanjem školskog radija Škola će dobiti novi medij koji će  svakodnevno emitirati program u prostorijama škole putem razglasa.  Pokretanjem školskog  radija želimo omogućiti učenicima da svakodnevno u prostorijama škole slušaju glazbu koja je po njihovom izboru, da čuju novosti vezane uz školu i širu društvenu zajednicu te da putem radija predstave sve svoje talente.

 

Projekt je zamišljen da se nastavi i u budućnosti tako da će učitelji koji će voditi radio u svakoj godini educirati nove generacije učenika za korištenje radija.