Robotski člankonožac na Loviću

Dana 17. listopada 2020. godine članovi Udruge Tehno OZ posjetili su Lović Prekriški gdje su u prostorijama bivše škole održali edukaciju o sklapanju i programiranju STEMI Hexapod robota.

Svu potrebnu opremu za naš projekt „Robotski člankonožac“ dobili smo od Hrvatskog robotičkog saveza.

Edukaciju smo održali u nekadašnjoj školi Lović Prekriški koji se nalazi ispod vrha sv. Križ (475 m).  Kako su prostorije naše Udruge premalene i ne zadovoljavaju epidemiološke uvjete odlučili smo posjetiti staru školu na Loviću.  Okupili smo se prije 9 u Ozlju ispred Humićke gdje nam hladnoća i gusta magla nisu garantirale neki dobar provod. Kako smo se autima penjali do Lovića magla je polako nestajala a sunčeve zrake ugrijale su nas na optimalnu temperaturu za rad.

Na edukaciji nas  se okupilo 20 članova, neki u ulozi polaznika a drugi kao predavači i pomoćno osoblje zaduženo za pripremu ručka.

Edukacija je održana u dva bloka u kojoj su naši najmlađi članovi uspješno sastavili 4 STEMI robota. Zahvaljujući zalaganju polaznika ali i našeg edukatora svi Hexsapodi su uspješno  sastavljeni. Nakon što smo sastavili robote obavili smo povezivanje robota i mobitela i uspješno ih pokrenuli i prošetali učionicom.

Ugodno i korisno druženje završilo je iza 17 sati.  Kako ovaj tekst pišemo s vremenskim odmakom možemo ponosno utvrditi da smo i nakon edukacije svi ostali zdravi jer smo se pridržavali svih propisanih  mjera.

Bili smo i ostat ćemo odgovorni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)